Kokoomuksen valtuutettu Eeva Pyhälammi esitteli maanantain valtuuston kokouksessa Lopen kokoomuksen aloitteen, jossa tavoitellaan kauniimpaa ja viihtyisämpää Loppea. Pyhälammi esitti, että Lopella käynnistettäisiin Lopen taajamien, kylien ja kunnan vastuulle kuuluvien alueiden yleisilmeen parantamishanke. Aloitteen tavoitteena olisi parantaa kunnan yleisten alueiden julkikuvaa.

Aloitteessa yhteistyötä tehtäisiin kiinteistöjen omistajien, yrityksien sekä Ely-keskuksen kanssa. Käytännön siistimistoimet tekisivät tehtävään palkatut nuoret kesätyöntekijät.

-Esitämme vuoden 2021 budjettiin ja alkavalle valtuustokaudelle varattavaksi erillinen kohdennettu määräraha yleisilmeen ehostamiseksi. Määräraha voisi olla ensimmäisenä vuonna esimerkiksi 50 000 euroa. Tällä summalla kunnostettaisiin nurmialueita, piha- ja parkkialueita, lisättäisiin kukka- ja puuistutuksia ja myös kiinteitä penkkejä, Pyhälammi sanoi.

Loppijärven vanha säännöstelypäätös purkuun

Jarmo Laukkanen (kok.) ehdotti omassa valtuustoaloitteessaan, että Loppijärven vanha säännöstelypäätös purettaisiin ja vanha pato uudistettaisiin.

-Toimenpiteen tavoitteena tulee olla Loppijärven vedenpinnan nostaminen pysyvämmin ja näin järven vesitilanteen parantaminen ja vakauttaminen. Lopen kunnan tulee ottaa vetovastuu säännöstelyn purkamisesta ja varata tähän riittävät määrärahat tuleville vuosille, Laukkanen sanoi.

Valtuustoaloitteen takana seisoi koko Lopen kokoomuksen valtuustoryhmä ja kymmenen muuta valtuutettua.

Valtuustoaloitteiden kimarassa oli mukana myös vihreiden Satu Pirttilä aloitteellaan Lopen kunnan liittymisestä kuntien vapaaehtoiseen energiatehokkuussopimukseen, jonka piirissä asuu tällä hetkellä noin 75% suomalaisista. Tiina Seppälä (kok.) peräänkuulutti esittämässään Lopen kokoomuksen aloitteessa, että diabeetikkolapsille tulisi taata turvallinen lähikoulu.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän