Maanantaillisessa valtuuston kokouksessa tehtiin yksimielinen periaatepäätös uuden liikuntahallin rakentamisesta Lopen Kirkonkylälle. Vielä ei kuitenkaan puhuta aivan lopullisesti taputellusta jutusta, sillä rakentamispäätökseen liittyy pari liikkuvaa tekijää. Ensinnäkin päätös edellyttää, että halli saa maksaa enintään 2,5 miljoonaa euroa. Lisäksi rakentamiselle haetaan täysi liikuntapaikkarakentamisen tuki ja se on myös edellytys hallin rakentamiselle. Lopullinen rakentamispäätös tehdään siis vasta valtiontuen saamisen jälkeen.

Maanantain päätös kuitenkin sinetöi hallin paikaksi Kirkonkylän koulukeskuksen eteläpuoleisen yleisurheilualueen. Ainut soraääni keskustelun aikana kuultiin Satu Myllykosken (kesk.) suunnalta.

-Olisin odottanut, että näin merkittävän hankkeen kohdalla olisi hallin paikka tuotu valtuuston päätettäväksi. Miksi näin ei ollut, vaan paikka määrittyy nyt teknisen lautakunnan esityksen mukaisesti, ihmetteli Myllykoski.

Esittelijänä toimineen kunnanjohtaja Mikko Salmelan mukaan hän ei katsonut paikka-asiaa valtuustotason asiaksi, sillä niin moni seikka puolsi hallin sijoittumista päätösehdotuksen mukaiselle paikalle. Painavin seikka näistä oli se, että nyt rakennus on mahdollista tehdä ilman erillistä kaavapäätöstä.

Syksyn ensimmäinen valtuuston kokous pidettiin koronajärjestelyin valtuustosalissa. Valtuustosaliin maskeilla varustettuina kokoontui 23 varsinaista valtuutettua ja kolme valtuuston varajäsentä. Koronarajoitusten vuoksi kuntalaiset ja median edustajat eivät voineet tulla seuraamaan kokousta paikan päälle valtuustosaliin, mutta livestriimaus kokouksesta oli nähtävissä saman aikaisesti Lopen kirjaston Fallesmanni -salissa sekä netin välityksellä. Esityslistallaan valtuustolla oli muun muassa osavuosikatsaus, liikuntahallin rakentamispäätös sekä erilaisien syiden vuoksi iso nippu uusien luottamushenkilöiden valintoja.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän