Eilisessä Lopen kunnan valtuustossa käsiteltävänä oli nippu uusia nimityksiä luottamustehtäviin. Syynä oli monien syiden vuoksi pyydetyt useat eropyynnöt luottamustehtävistä.


Keskustalainen Minna Männistö pyysi eroa paikkakunnalta muuton vuoksi. Hänen tilalleen kunnanvaltuustoon nousee valtuustokauden loppuun eli 31.5.2021 saakka Marja Peltomäki. Ensimmäiseksi varavaltuutetuksi tuli Eija Saksala, toiseksi Markus Mustajoki, kolmanneksi Jarmo Kuparinen, neljänneksi Sami Lilja, viidenneksi Eeva Sahari, kuudenneksi Elis Väänänen, seitsemänneksi Kari Kuparinen, kahdeksanneksi Antero Koski ja yhdeksänneksi varavaltuutetuksi Ari Laitio. Sivistyslautakuntaan hänen tilalleen valittiin Heidi Peura, ympäristö- ja rakennuslautakuntaan Marja Ukkola, kunnanhallituksen varajäseneksi Marja Peltomäki, perusturvalautakunnan varajäseneksi Vida Kari ja teknisen lautakunnan varajäseneksi Satu Myllykoski.

Niin ikään paikkakunnalta muuton vuoksi eroa pyytäneen Tommi Naakan lähtö nosti vaaliliiton myötä uudeksi valtuutetuksi kristillisdemokraattien Riitta Suonurmen. Ensimmäiseksi varavaltuutetuksi tuli Maritza Äikää (kd.) ja varavaltuutetuksi Harri Lahtinen (ps.). Lahtinen valittiin myös tarkastuslautakunnan jäseneksi ja Kanta-Hämeen poliisilaitoksen neuvottelukunnan varajäseneksi. Kokouksessa Suonurmi valittiin lisäksi tarkastuslautakunnan varapuheenjohtajaksi, sillä tehtävä vaati valtuuston jäsenyyden.


Kolmantena muuttajana oli Minna Oksanen. Hänen tilalleen tekniseen lautakuntaan valittiin nuorisovaltuustolainen Susa Lehtinen. Uuden luottamustehtävän myötä Lehtinen ei enää ole kuitenkaan vaalikelpoinen nuorisovaltuustossa.

Esikouluopettajana työnsä aloittanut Myllykoski pyysi eroa sivistyslautakunnan jäsenyydestä ja hänen tilalleen nousi Suvi Louhelainen ja uudeksi varajäseneksi Anne Knuuti.

Joni Lähde oli pyytänyt eroa Lopen kunnan luottamustehtävistä valtuustopaikkaansa lukuun ottamatta. Perusteluikseen pyynnölleen hän ilmoitti, että ei nauti enää SDP:n luottamusta, koska aikoo seuraavissa kuntavaaleissa ryhtyä puoluesitoutumattomaksi ehdokkaaksi. Kunnanhallitukseen valittiin hänen sijalleen valtuustokauden loppuun saakka Ari Salomaa (sd.).

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän