Valtuuston kokous osui historialliseen päivään, sillä päivälleen 50 vuotta sitten eli 28.9.1970 Lopen kansalaisopisto aloitti toimintansa. Valtuustopäätös opiston perustamisesta tehtiin samaisen vuoden kesäkuussa, nykyisen Kuntalan toimiessa vielä tuolloin kunnantalona ja valtuuston kokouksien pitopaikkana.

Valtuuston puheenjohtaja Timo Heinonen (kok.) kertasi lyhyesti maanantain valtuuston kokouksessa Lopen Opiston historiaa. Ensimmäisenä työkautenaan opinahjossa ahkeroi 379 opiskelijaa, rehtori Raija Tyystjärven johdolla.

Heinonen harmitteli koronan sotkeneen Lopen Opiston aikeita pitää lokakuussa syntymäpäiväjuhlat kuntalaisille ja opiskelijoilleen.

Vuosien varrella Lopen Opiston oppilaiden töitä on voinut ihailla Fallesmanni -salin näyttelyisä.

Tyystjärven jälkeen Lopin Opistoa luotsasi pitkään Erja Karvinen. Nykyisin tehtävää hoitaa Mia Pätsi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän