Riihimäen terveyskeskuksen neuvolassa alkaa 28.9. terveyttä edistävä hyvinvointiryhmä Riihimäen seutukunnassa asuville naisille, jotka ovat hedelmällisessä iässä ja painoindeksiltään vähintään 30. Maksuton ryhmä sopii myös niille raskaana oleville, joilla laskettu aika on aikaisintaan toukokuussa 2021. Mukaan tulee ilmoittautua 14.9. mennessä. Ryhmä toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 8, maksimimäärän ollessa kolmessakymmenessä osallistujassa. Ryhmään tulevalta edellytetään sitoutumista ja motivaatiota muutokseen.

Noin kerran pari kuudessa kokoontuvan hyvinvointiryhmän tavoitteena on terveellisten elämäntapojen ja vuorokausirytmin omaksuminen. Jokainen ryhmään osallistuva asettaa lisäksi itselleen henkilökohtaisen tavoitteen. Ryhmäläisille tarjotaan monipuoliset eväät kohti terveellisempiä elämäntapoja, sillä ryhmää ohjaavat terveydenhuollon ja liikunta-alan ammattilaiset. Mukana on myös kokemusasiantuntija.

-Tämä ryhmä, mikä meillä nyt neuvolassa alkaa, on neljäs. Ensimmäinen ryhmä alkoi syyskuussa vuonna 2018. Tarkoituksena on alkaa vuodessa 1 tai 2 ryhmää.

– Ryhmä on ollut hyvin suosittu ja osallistujia on saatu joka ryhmään, kertoo terveydenhoitaja Ruth Kivekäs.

Kivekäs on yksi seitsemästä ryhmän ohjaajasta. Muita ohjaajia hänen lisäkseen ovat liikuntaohjaaja Sari Pekkala, psykologi Kirsti Antila,
erikoislääkäri Päivi Saari, diabeteshoitaja Eeva Pönni, sydänhoitaja Laura Virolainen ja kokemusasiantuntija.

Mukaan ryhmään voi ilmoittautua joko lähettämällä sähköpostia Ruth Kivekkäälle sähköpostilla (muotoa etunimi.sukunimi@riihimaki.fi) tai oman terveydenhoitajan kautta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän