Koronakevät sekoitti Lopella pakkaa sen verran, että Lopen uuden uljaan yleisurheilukentän avajaisia päästiin viettämään vasta nyt näin syksyllä, eli tiistaina 26.8. Samalla kun juhlittiin uutta kenttää, palkittiin vuonna 2019 menestyneitä urheilijoita ja julkistettiin vuoden 2019 nuoreksi Helmi Aalto sekä Kunnon kuntalainen 2019-tittelin saajaksi urheilun monitoimimies Jarmo Lindgren.

Joni Lähde piti puheen Lopen uuden yleisurheilukentän avajaisissa.

Yleisurheilukentän avajaispuheen piti Lopen vapaa-aikajaoston puheenjohtaja ja kunnanvaltuutettu Joni Lähde. Hän on tunnettu Lopella innokkaana yleisurheilijana ja yleisurheilukenttäasiaa vahvasti eteen päin vieneenä henkilönä. Lähde toimii myös Lopen Urheilijat ry:n puheenjohtajana.

Uuden kentän reunalla Lähde totesi Lopen satsanneen viime vuosina runsaasti liikuntaan, tuorein investoinneista Launosiin hiljattain avattu tekonurmikenttä.

-Näiden satsausten hedelmiä pystytään tarkastelemaan varmasti jo muutaman vuoden päästä. Kunnan kokoon nähden menestystä etenkin junioirisarjoissa eri lajeissa on tullut laajalla rintamalla, vaikka puitteet lajeille eivät aina optimaaliset ole olleetkaan. Henkilökohtaisesti toivon, että loppilaisia menestystarinoita otettaisiin kunnan markkinoinnissa enemmän esiin. Me kuntalaiset olemme kotikuntamme parhaita mainosmannekiineja, Lähde totesi

Urheilutuloksien takaa löytyy aina paljon vapaaehtoistoimijoita, joiden sydän sykkii lajille. Lähde kiittelikin Lopen omistautunutta aktiivista seuraväkeä, jotka ovat pohjatyöllään antaneet monelle nuorelle semmoiset eväät, että niillä voisi ponnistaa vaikka maailman huipulle.

-Tänäkin vuonna haluan muistuttaa, että kunnan investoimat eurot ovat lähes arvottomia, mikäli meillä ei ole niiden tueksi ihmisiä, jotka eivät euroja laske antaessaan ison siivun vapaa-aikaansa muiden liikuttamiseen ja ohjaamiseen. Näiden ihmisten antamaa panosta seurojen vetäjätöissä ei pystytä rahassa mittaamaan, eikä kylliksi kiittämään, Lähde sanoi.

Helmi Aalto on Vuoden nuori 2019

Urheilijoiden palkitsemistilaisuuden juontajana toimi Lopen Voima ja Kunto teamista tuttu Markku Savolainen, haastatellen ja onnitellen kaikkia viime vuonna menestyneitä urheilijoita.

Vuoden nuoreksi 2019 valittiin Helmi Aalto. Häntä kaverit ja nuorisotoimen väki kehuivat muun muassa aina iloiseksi ja auttavaiseksi. Helmi Aalto on menestynyt myös urheilijana ja on siten näyttänyt hyvää esimerkkiä urheilullisista elämäntavoista. Monille loppilaisille Aalto on tullut tutuksi torinuorena kahden vuoden ajalta.

Helmi Aalto nimettiin Vuoden nuoreksi 2019. Hänen kanssaan upeasta nimityksestä iloitsivat Lopen kunnan nuorisotoimen väki eli nuoriso-ohjaajat Pauli Suonpuro ja Noora Hyppönen ja vapaa-aikaohjaaja Aliisa Ketonen.

Ensimmäisenä palkittiin viisi loppilaista ampumaurheilijaa: Eetu Kallioinen, Timi Vallioniemi, Tero Kallioinen, Anssi Hemmo ja tuoreimpana tulokkaana metsästystrapista naisten SM-joukkuekultaa saanut Nea Vallioniemi. Hän kertoi harrastaneensa ampumaurheilua nyt kahden vuoden ajan, uutuutena skeet. Moottoriurheilusta palkittiin puolestaan Ilari Lepola.

Käsipallossa palkittiin kormulaisia Aino Peuraa, Iida Peuraa sekä Ella Liikalaa. He voittivat käsipallon D06 tyttöjen SM-hopeaa kaudella 2018-2019 käsipalloseura Riihimäen Cocksin joukkueessa. Uimareista palkituksi tuli Elina Malinen. Hänellä oli takanaan voitokas vuosi neljällä Rollo-voitollaan. Voimailijoista palkittaviksi kutsuttiin Marja- Leena Nurminen ja Atte Nieminen.

Nuorista yleisurheilijoista Loppea ovat upeasti edustaneet Emmi Malo ja Emmi Hietanen. Malo voitti moukarin SM-hopeaa T15. Takanaan hänellä oli viime vuonna yksitoista kilpailua, joista 9 kultaa ja2 hopeaa. Kiekossa Malo sai piirimestaruuskultaa ja kuulassa hopeaa. Hietanen voitti kesällä moniotteluiden SM-hopeaa tytöt 15v -sarjassa. Lisäksi hän voitti seurakaverinsa kanssa seiväshypyn joukkuekilpailussa SM-kultaa. Aikuisista yleisurheilijoista palkittavina olivat kuulasta M30 SM-pronssia saanut Joni Lähde ja M65 SM-pronssia saanut Jorma Liikala.

Kunniamaininnan jalkapallon saralta sai Sami Alenius, painista Topi Iisakka ja jääkiekosta Saku Joutsi. Esimerkillisiksi nuoriksi urheilijoiksi seurat olivat valinneet omistaan palkittaviksi FC Loppi Lassi Ketosen ja Nella Iivosen, Lopen Floorball Team Santeri Metsäsen, Lopen Voima ja Kunto team Veeti Viljasen ja Lopen Urheilijat Akseli Lähteen. Etelä-Hämeen Tanssiopisto ehdottamana esimerkilliseksi joukkueeksi valittiin 13-15-vuotiaiden Baletti VI-ryhmä, joilla on takanaan 5-10 vuotta harjoittelua ja suurimmalla osalla perusopetuksen vaiheen yli 800 oppitunnin tanssiopinnot.

Markku Savolainen jututti Mestaripyöräilijöitä Tapio Mikkolaa, Harri Leinoa, Kirsti Väisästä, Lassi Vesalaista ja Merja Monosta.

Mestaripyöräilijöiksi kruunattiin tällä kertaa yhteensä kahdeksan henkilöä. Metaripyöräilijän tittelin sai, jos oli pyöräillyt vähintään tuhat kilometriä touko-elokuussa. Isoimmat mittarilukemat pyöriinsä olivat kerryttäneet Merja Mononen, Lassi Vesalainen ja Johanna Viitanen. Heillä kaikilla oli takanaan yli 4000 kilometriä. Muita mestaripyöräilijöitä olivat: Kirsti Väisänen, Harri Leino, Markku Sinelä, Tapio Mikkola ja Kaija Karjula.

Mestarikävelijöiksi kruunattiin seitsemän kävelijää. Heistä jokainen oli kävellyt vähintään 200 kilometriä syys-lokakuussa. Mestarikävelijät vuonna 2019 olivat: Joni Lähde, Kirsti Kaikkonen, Ville Kulonen, Markku Savolainen, Kaija Karjula, Elina Tuomenoja ja Meeri Lindfors.

Uuden yleisurheilukentän avajaisten kunniaksi ja kahvittelun lomassa sai tutustua myös lajipisteisiin, kuten kuulan työntöön.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän