Lopen kunnan osallistuvan budjetoinnin voitti Ojajärven uimarannan kehittämisen kohde, joka sai yhteensä 108 ääntä. Voitto sinetöitiin vielä kunnanhallituksen 17.8. pitämässä kokouksessa, jossa päätettiin käyttää vuoden 2020 kunnan talousarvioon varattu 20 000 euron potti kokonaisuudessaan voittaneen ehdotuksen toteuttamiseen.

Kuntalaiset jättivät äänestyksessä yhteensä 937 kappaletta ääniä. Näistä hyväksyttiin 868. Jokainen äänestykseen saakka päätynyt kohde sai vähintään yhden äänen. Hylättyjä ääniäkin äänestyksessä tuli. Näistä yksi oli ulkopaikkakuntalaisen antama ääni ja 68 ääntä annettiin taholta, josta oli jo äänestetty.

Ehdotuksissa toivottiin Ojajärven uimarannalle pitkää laituria, hyppypaikkoja, rannan siistimistä, hienon hiekan lisäämistä sekä rannan tasoittamista. Toiveissa oli lisäksi pöytäryhmien lisääminen esim. piknikin viettoa varten sekä parkkipaikan laajentaminen ja tien parantaminen. Ojajärven uimaranta on Lopen kunnan rakentama uimapaikka, jossa ei ole uimavalvontaa. Kunnasta muistutellaankin, että tämä voi vaikuttaa siihen, millaisia uimapaikan kehittämiskohteita voidaan viedä täytäntöön. Kaikkia Ojajärven uimapaikan kehittämiseen ehdottettuja ideoita ei pystytä budjettiin varatulla summalla toteuttamaan. Seuraavassa vaiheessa valmistelutyöryhmänä toiminut puheenjohtajajisto käsittelee, mitä kehittämisideoita voidaan viedä toteutukseen saakka.

Kolme seuraavaksi eniten osallistuvan budjetoinnin äänestyksessä ääniä saaneita kohteita olivat: Läyliäisten skeittialueen kunnostaminen (100 ääntä), kuntoportaat Läyliäisiin (72 ääntä) ja kuntoportaat Launosiin (70 ääntä).

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän