Peruskoulut ja lukiot aloittivat tänään tiistaina 11.8. syyslukukauden. Riihimäellä koulutaipaleensa aloitti 295 ekaluokkalaista ja lukio-opintojen parissa 170 ensimmäisen vuosikurssin opiskelijaa. Kaikista Riihimäen seudun kunnista tiedotetaan koulutoimen seuraavan tarkasti koronatilanteen kehittymistä, ja kaikessa koulutoiminnassa huomioidaan vallitseva pandemiatilanne.

Hausjärvellä koulut ovat laatineet koulukohtaisen ohjeistuksen, jotka käydään oppilaiden kanssa läpi ensimmäisen koulupäivän aikana.

Riihimäen sivistysjohtaja Jarkko Niiranen painottaa, että varhaiskasvatukseen tai kouluun ei pidä tulla flunssaoireisena tai sairaana. Lisäksi hänestä kaikkien ulkomailla matkailleiden on hyvä tutustua THL:n karateeniohjeisiin ja noudattaa niitä.

Riihimäellä kerrotaan vielä erikseen valmiudesta muuttaa toimintatapoja nopeastikin, mikäli koronatilanne muuttuu.

Lopella aloitetaan koulutyö toukokuun käytänteillä

Lopella koulutyö aloitetaan pääosin samoilla järjestelyillä kuin mitä toukokuussa parin viikon ajan harjoiteltiin. Alakouluissa oppitunnit pidetään pääsääntöisesti oman opettajan johdolla. Oppilas pysyy saman opetusryhmän kanssa koko päivän. Ruokailujärjestelyissä koronatilanne on niin ikään huomioitu ja siinä noudatetaan toukokuisia käytänteitä. Yläkoulussa pyritään vähentämään tartuntariskiä huomioimalla hygieniaohjeet, väljillä tiloilla ja siivouksella. Henkilökunnan tarpeettomia kohtaamisia vältetään ja henkilöstön keskinäisiä lähikontakteja minimoidaan. Henkilöstön välisessä viestinnässä hyödynnetään sähköisiä tapoja, kuten myös useissa kodin ja koulun välisessä viestinnässä.

Yläkoulussa välitunneilla ollaan pienissä porukoissa ja alakouluissa välitunnit pidetään soluittain siten, että jokaisella solulla on oma välituntialueensa. Välituntikäytänteiden toteutumista valvotaan tehostetusti, lisäämällä välituntivalvojien määrää.

Lopen kunnasta kerrotaan, että toistaiseksi koulutilojen ilta- ja viikonloppukäyttö ulkopuolisille sallitaan, pois lukien ne liikuntatilat, jotka ovat päivittäin kouluruokailukäytössä. Pyrkimys on, että mahdollisuuksien mukaan ilta- ja viikonloppukäytössä olevat tilat siivotaan käytön ja seuraavan oppitunnin välissä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän