Riihimäen seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän mukaan koronavirustartuntojen määrä on maltillinen, mutta näytteenotot ovat lisääntyneet voimakkaasti.

Viikolla 32 otettiin yhteensä 249 näytettä. Lisääntynyt kysyntä on aiheuttanut paineita lisätä henkilökunnan määrää näytteenottopisteissä. Näytteenottojen lisäksi yhteydenotot kiireellisen hoidon yksikköön eli PULSSI 77:aan ovat lisääntyneet viime viikkojen aikana.

Riihimäen seudun terveyskeskuksesta muistutetaankin, että lievissäkin ylähengitysoireissa pitäisi jäädä kotiin sairastamaan, jotta vältettäisiin muiden altistumista tartunnalle. Samalla muistutetaan myös siitä, että muissakin vakavan sairauden oireissa ei tule epäröidä hoitoon hakeutumista. Rintakipuiset, rytmihäiriöpotilaat, tapaturmat, haavat, ym. akuutit asiat hoidetaan päivystyksellisesti ilman ajanvarausta. Hätätilanteessa aina soitto numeroon 112.

Jos epäilee koronvirustartuntaa, kannattaa oirearvio tehdä OmaOlo-palvelussa tai soittaa numeroon 019 758 5600.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän