Kesäkuun kokouksessa Lopen kunnanvaltuusto sai hyväksyttäväkseen peräti 852 458,74 euroa ylijäämäisen tilinpäätöksen. Reilusti ylijäämäistä vuoden 2019 tilinpäätöstä kiiteltiin salissa usean valtuutetun suulla.

Ylijäämäinen tilinpäätös on harvinainen Suomen kuntakentässä, mutta täällä Lopella ei niinkään. - Marja Ukkola

-Ylijäämäinen tilinpäätös on harvinainen Suomen kuntakentässä, mutta täällä Lopella ei niinkään. Olemme onnistuneet useamman vuoden ajan saamaan rahamme riittämään, lukuun ottamatta vuotta 2018, jolloin pakkaa sekoitti valtionhallinnon verouudistus, keskustan valtuutettu Marja Ukkola totesi.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Asko Niemelä (kesk.) kiitteli hallintokuntia lujasta työstä, jotta varsinaista toimintaa haittaamattomia säästökohteita oli löydetty.
-Vaikka nyt toteutuneeseen tilinpäätökseen apua tulikin merkittävästi ennakoitua paremmin toteutuneista valtionosuuksista, näen silti, että henkilöstöllä on ollut iso osuus vahvasti plussan puolella olevasta tilinpäätöksestä.

Valtuuston kokouksen alussa puheenjohtaja Timo Heinonen ja Lopen kunnanjohtaja Mikko Salmela, muistivat kukkasin Lopelta muihin tehtäviin siirtyvää talouspäällikkö Marita Forsbergiä. Forsbergin viimeiseksi virkatehtäväksi Lopella jäi vuoden 2019 talousarvion esittely kunnanvaltuustolle. Kuvakaappaus Lopen kunnan valtuustostriimistä

Tyytyväisyys tilinpäätökseen toistui myös valtuustoryhmien puheenvuoroissa, ryhmyrien kiitellessä kovan koronapaineen keskellä tehtyä hyvää työtä.

-Samaan aikaan, kun monet muut ovat tehneet isoja miinuksia, me teimme reilusti ylijäämäisen budjetin. Sen lisäksi olemme pystyneet samaan aikaan vahvistamaan vanhustenhoitoa, koulutoimea ja myös tekemään paljon erilaisia investointeja. Tekemisessä on nyt näkynyt luottamusta ja uskoa tulevaan, mikä näkyy esimerkiksi siinä, että kuntamme on Hämeen vetovoimaisin uusien asukkaiden näkökulmasta, iloitsi kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Jarmo Laukkanen.

Yläkuvassa kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Jarmo Laukkanen. Kuvakaappaus Lopen kunnan valtuustostriimistä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän